sábado, 18 de enero de 2014

Taller: Les Xarxes Socials Educatives


         Aquest taller que vos présent a continuació es basa en una estratègia per a l'aprenentatge de les xarxes socials a l'Educació Primària i per fer-ho hem emprat Edmodo. Edmodo és una plataforma social educativa que permet la comunicació entre els alumnes i els professors en un entorn tancat. Aquesta plataforma és gratuita i permet que els alumnes i els mestres puguin treballar i entregar treballs des de casa seva.


El nostre grup que hem creat es diu Conte contat, conte acabat ja que totes les activitats que hi plantejam tenen com a base la lectura i comprenció de contes. A més, també hem creat un conte com a alumne per poder realitzar les activitats i observar com estan presentades.

Per a poder-hi accedir és necessari l'enllaç de la pàgina web Edmodo i el codi del grup que és bvdthn






DESCRIPCIÓ DE LA PROPOSTA DIDÀCTICA
La nostra proposta didàctica va dirigida a alumnes del segon curs del primer cicle d’Educació Primària. La temàtica que envolta la proposta didàctica són els contes i la comprensió lectora d’aquests. Per aquest fet, totes les activitats estan formades per dues parts, la primera de les quals és un conte i la segona un seguit de preguntes a respondre.

Entre les activitats que estan plantejades, contem amb dues activitats interactives realitzades amb el QuizRevolution, el podcast d’audio del Ocellets i la Gavina amb la seva activitat pertinent, l’altra activitat interactiva realitzada amb el Power Point i el vídeo del conte “El año que Mamá Noel repartió los regalos de Navidad”.


REFLEXIONS SOBRE LES POSSIBILITATS DE LES XARXES SOCIALS A L'EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Les xarxes socials tenen un gran pes dins la nova societat tecnològica en que esteim vivint actualment. D’aquesta manera, els infants també es poden veure repercutits per aquest nou món de les xarxes socials i per això com a mestres i amb l’ajuda dels pares hem d’ensenyar a utilitzar les xarxes socials de forma correcte i amb coneixement.

Una vegada dit això, pensem que les xarxes socials, com Edmodo, poden ser molt útils per utilitzar dins i sobretot fora l’aula amb els alumnes.  Per poder fer-ho, com a mestres, hem de saber qui té un ordenador amb internet a ca seva o té facilitat per utilitzar-ne un. 

Una de les possibilitats més importants que donen les xarxes socials per a l’Educació Primària és la de poder-se comunicar tant entre els propis alumnes com entre els alumnes i professors. En tot cas pensem que sempre hi ha d’haver una supervisió de la xarxa social utilitzada per part del propi professor.

A més, així com trobem als apunts del Bloc 5 del temari, les xarxes socials serveixen per comunicar, compartir i col·laborar per satisfer el sentiment de paranyer a un grup. Per això, si utilitzem les xarxes socials a l’aula els alumnes poden tenir la capacitat de comunicar-se entre ells, compartir les seves activitats i col·laborar els uns amb els altres.


Per concloure amb la reflexió, cal dir que tot i que les xarxes socials tenen moltes possibilitats per treballar-se a primaria, sempre s’ha de tenir present els problemes que poden causar i els perills que tenen. Per això, hem de tenir present que les xarxes socials requereixen cuidar la privacitat del menor, controlar els actes del menor i controlar els continguts que hi apareixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario